AVSG de Veluwe

Africhtings-Vereniging voor Sport- en Gebruikshonden

2018 Geen Sterrenbokaal

Helaas was het niet mogelijk om onze 3 sterrenbokaal in 2018 te organiseren. Uiteraard had dit een reden. 

Maart dit jaar hebben wij naast ons trainingsveld, op onze voormalige parkeerplaats, een nieuwe buurman gekregen. Bij het inrichten van zijn bedrijventerrein heeft hij ruim 3000 m3 grond afgegraven en achterop ons trainingsveld gestort samen met een gigantische hoeveelheid groenafval (bomen en struiken) en onze laurierhaag waar wij jaren voor gezorgd hadden. Verlichting weggehaald stroomkabels gebroken, verstekken kapot, kortom diep droevige ellende bij ons.

De natuurlijk in september 2017 al aangevraagde wedstrijd bij de NBG en CWH kon dus dit jaar niet doorgaan helaas. Gelukkig waren beide besturen ervan overtuigd dat deze situatie ons niet aangerekend kon worden. 

Langzaam maar zeker zijn we ondertussen weer een beetje in de running en is er al een berg werk verzet om ons trainingsveld weer tiptop te krijgen. Ik zeg: "Dat valt niet mee". Veel moet met de hand gebeuren, omdat we nu eenmaal niet kapitaalkrachtig genoeg zijn om grote machines in te huren en daarbij komt ook nog, dat we niet allemaal even gezond van lijf en leden zijn om zoveel zwaar werk te verrichten. Maar ja, wat moet dat moet, schouders eronder, en gaan. 

Wij hopen dan ook dat we voor de winter het terrein weer op orde hebben, zodat we volgend jaar weer kunnen draaien. 

2019 is voor ons een speciaal jaar. De club bestaat dan 35 jaar en de bedoeling is dan ook de organisatie van de "Drie Sterrenbokaal" groots aan te pakken en er een speciale dag van te maken. Hierover uiteraard later in de tijd meer.

Hieronder in de fotosessie krijg je een kleine impressie van de werkzaamheden tot nu toe