AVSG de Veluwe

Africhtings-Vereniging voor Sport- en Gebruikshonden

B-C Indoor-Avondwedstrijd

 

 

Sinds 2016 organiseren wij de B-C Indoor-Avondwedstrijd. Dit is geen officiële wedstrijd, aangevraagd bij de NBG en wordt dus niet gekeurd door officiële, bij de Commissie Werkhonden (CWH) aangesloten keurmeesters, maar door uitgenodigde personen die in de loop der jaren hun strepen verdiend hebben in de hondensport. 

De wedstrijd vindt plaats in een overdekte paardenmanege. Hierdoor wordt er in verband met de akoestiek niet geschoten met het 6-mm alarmpistool. 

Het doel van deze wedstrijd is ten eerste, het terughalen van een B-C wedstrijd waar iedereen aan mee kan doen op zijn of haar niveau en waarvoor je geen potentiële wereldkampioen hoeft te zijn.

Verder willen wij de saamhorigheid binnen onze regio een boost geven en hopen dat we op deze wijze weer wat leven in de brouwerij krijgen binnen onze hondensport. Mooi zou zijn als er misschien andere verenigingen hierdoor getriggerd worden om in de toekomst ook weer die kleine gezellige wedstrijd te organiseren.

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk willen wij proberen de jonge aanstormende pakwerkwerkers talenten met een C-, of B-licentie door middel van deze wedstrijd meer ervaring op te laten doen. 

De wedstrijd is toegankelijk voor alle honden die in het bezit zijn van een VZH, IGP I, II en III diploma. De VZH hond dient echter wel afdeling B en C van het IPO I programma volledig te kunnen draaien. 

Omdat de B-C Indoor-Avondwedstrijd geen officiële wedstrijd is wordt deze dus niet in je logboek vermeld. Het is wel belangrijk dat wij als organisator kunnen controleren dat je over de juiste certificaten beschikt, dus adviseren wij wel het logboek mee te nemen. 

De beste van elke africhtingsniveau verdient een beker. Ook is er een wisselbokaal. Deze kan echter uitsluitend door de beste IGP III hond worden gewonnen. Elke winnaar zal met naam en jaartal op de trofee worden vermeld.

Daarnaast zijn er prijzen voor de beste in afdeling B en beste in afdeling C. 

Er is geen beperking van het aantal deelnemers per vereniging, iedereen is welkom. 

Tijdens de wedstrijd zijn er verschillende standhouders aanwezig die leuke hondensport artikelen verkopen en is er gezellige muziek, eten en drinken in overvloed en voor degene die van ver komen is er in de buurt voldoende gelegenheid om met bijvoorbeeld een caravan of tent een overnachting te boeken op één van de campings. 

Heb je interesse gekregen voor deze wedstrijd en wil je meer informatie met betrekking tot de wedstrijdvoorwaarden en inschrijvingen, neem dan contact op met onze voorzitter of het secretariaat. (Voor een telefoonnummer, kijk op Colofon van deze website).

 

 AVSG De Veluwe